titel_lille
Motorer
Går tankerne i retning af et motorfly, skal du absolut snakke med en erfaren motorflyver. Udvalget er stort og kvaliteten er svingende fra model til model. Motor og fly skal passe sammen. Er motoren for stor, kan den rive flyet i stykker, er den for lille, er det så som så med fornøjelsen ved at flyve. Der fås motorer i så godt som alle kategorier: to takters gløderørsmotorer, 4 takts motorer, jetmotorer, ramjet, boxermotorer, stjernemotorer og elmotorer.

Brændstofmotor
Som begynder, der absolut vil have en stempelmotor, bør du vælge en totakts gløderørs motor. Motoren er pålidelig og fås i alle størrelser fra ganske lillebitte til noget, der i størrelse minder om en knallertmotor.Motorernes slagvolumen kan således variere fra 0,16 ccm til 500 ccm.  De mest brugte størrelser ligger mellem 2,5 ccm og 15 ccm. Til et begynderfly med radiostyring vil en motor på omkring 7,5 ccm være passende; men igen, motor og fly skal passe sammen - spørg i klubben.

Ulempen ved totakters motorer, er at de larmer utroligt meget og skal derfor forsynes med en stor uskøn lydpotte. Brændstoffet er methanol blandet med olie. ADVARSEL: methanol er noget giftigt stads, der skal behandles med omtanke. Som ved alle totaktsmotorer skal du være klar over at de p.g.a. olien sviner dit fly og forurener omgivelserne.

Elmotor
Et rigtig godt alternativ  til brændstof motorerne er elektromotorer.  De er nemme at have med at gøre, de larmer ikke, de sviner ikke, de starter med det samme og de forurener ikke. De fås fra mikrostørrelse til nogle store moppedrenge. Elektromotoren drives af et genopladeligt batteri (som regel Lithiium/polymer - Lipo), som er i stand til at levere en meget stor effekt i løbet af kort tid. Elektromotorer kan uden problemer erstatte en stempelmotor i de mest gængse størrelser modelfly. Ligeledes har elmotoren en størrelse og form så de nemt kan indbygges i flyet. Du undgår den grimme lydpotte, og naboerne og miljøet er glade.

 
Planemaniac
Herunder kan du se, hvordan det går, når modelflyvere ikke kan styre sig. Der er tale om en V12 benzinmotor beregnet til en stormodel. Ikke lige det du skal starte med som din første motor.
 
   
 
  2 cylindret boxermotor med påsattte lyddæmpere.
 
 
  2 takters gløderørsmotor
   
 
  Elektrisk motor
 
 
Startside
Om klubben
Radiokontrol og anden elektronik
Flytyper
Motorer
Brændstof for svæveflyvere
spacer
Kom igang - flyv selv
  Her bor vi
spacer
  Love og regler
Mail til Randers Modelflyveklub - kontakt@rmfk.dk